Tècniques d’estudi i aprenentatge eficaç

Molts nens i joves, experimenten fracàs escolar, no per manca de capacitats, sinó perquè no disposen d’unes adequades estratègies per fer front a les exigències acadèmiques.

Les estratègies eficaces i els hàbits d’estudi, són la clau de l’èxit escolar i proporcionen a la persona la possibilitat de mostrar tot el seu potencial i accedir a les oportunitats acadèmiques i laborals.

Per molts nens i joves amb dificultats atencionals i /o d’aprenentatge, enfrontar-se a una tasca d’estudi resulta realment difícil i desmotivant. En determinats trastorns com el TDAH, les dificultats d’atenció, la impulsivitat, la gestió del temps, la manca d’organització, etc., són factors que dificulten un bon rendiment acadèmic.

Entrenant en tècniques d’estudi en les sessions de reeducació psicopedagògica que realitzem al nostre centre, proporcionem les destreses per a que siguin competents. L’aprenentatge efectiu d’aquestes estratègies, redueix l’ estrés, millora l’autoestima i els sentiments de competència, ajuda a desenvolupar actituds positives cap a l’estudi i millora les qualificacions acadèmiques.

Eva Tomás

Psicopedagoga i Psicòloga